понеделник, 8 септември 2008 г.

Център за управление на космическите случайности


Още едно уникално събитие за любителите на експерименталния звук. Този път специален гост на  STUDIO DAUHAUS е японският ноиз ветеран Хироши Хасегава.


Хироши Хасегава е важна фигура за японската експериментална сцена, в рамките на която твори повече от 20 години. През 1990 г. създава легендарната нойз група Cosmic Coincidence Control Center (C.C.C.C.). В нея взимат участие и съпругата му Маюко Хино (bondage звезда), Фумио Косакай (също член на друга известна японска група -Incapacitants) и Риуйчи Нагакубо.  Членовете и възприемат нойза като емоционално и спонтанно преживяване, виждане противо оложно на това на европейските и американските им колеги, за които той е интелектуален акт.

През 1993 година Хироши създава проекта си ASTRO, в който използва основно аналогови синтезатори. След разпадането на C.C.C.C. това остава неговия основен проект. Взема участие и в различни колаборации - Senssurround Orchestra (отново с Маюко), South Saturn Delta (с Masonna), Astral Travelling Unity (с Junzo Suzuki) и други. София и Истанбул са едниствените градове в Източна Европа, в които Хироши ще направи пърформънси през есента на 2008 г.

http://www.myspace.com/astrojp


martin l е самостоятелен проект на Мартин от българската харш нойз група Gokkun. Той ни потапя в дебрите на звука създаван от затворените електрически вериги, представени от използваните няколко no-input музикални миксера. Ефектът е минималистична музика наситена с крайно високи, дори болезнени честоти, понякога разнообразена с ритмични конструкции, отново плод на управлението на миксерите.


Skylined е артистичният псевдоним на човека, който стои зад небезизвестния онлайн лейбъл Махорка. За хората, които не го познават - изданията там вече станаха 65. Включени са имена от целия свят. Как звучат? Хмм, от абстрактно стържене и амбиент за асансьори до филтрирани гласове и инструменти. Да не се ограничаваме в стилове и определения. Думата е една - Махорка.

http://mahorka.cult.bg/

http://www.archive.org/details/mahorka


Дата: 22.09.2008

Час: 21:00

Локация: STUDIO DAUHAUS>> Читалище "Братя Миладинови", Княжево

Вход: 5 лв.Няма коментари: