сряда, 30 март 2011 г.

DKSTRKT 03: Nite Reading x 2


Стyдио Даухаус представя следващата стъпка от проекта dkstrkt:
Литература на тъмно или приказки за меланхолични деца, съностълбища, тъмни звуци, тихо видео и още седем начина да увиеш сари около тялото.
Тодор Тодоров и Тодора Радева четат нощни текстове – литературен ремикс с аудио-визуален акомпанимент от Y_NOT vs Yves_O и приятели. След четенето - купон и нощни питиета, забъркани от авторите. Първите отпили – със специален кармичен подарък.


Тодор П. Тодоров е автор на Приказки за меланхолични деца (сборник с разкази и фотографии, Сиела 2010), на десетки научни публикации, есета, публицистика, разкази, стихове и фотографии. Доктор по философия и преподавател по „Философия на средновековието и ренесанса” и „Арабо-мюсюлманска философия” в СУ „Св. Климент Охридски”. Чете курс по фотография в специалност Културология. Любител и идеолог на нощното четене.

Тодора Радева е завършила културология в СУ „Св. Климент Охридски”. Книгата й „Седем начина да увиеш сари около тялото” печели през 2005г. националната награда за литературен дебют, а на 12.11. 2005 г. е представена във Виена като част от проекта Literatur im herbst. Bulgarien. на Фондация Alte Schmiede Kunstverein Wien. Ръководила е културни проекти, писала е сценарии за телевизия. Нейни разкази са превеждани на френски, английски, немски.

8 април 2011
21:00
Склада (ул. "Бенковски" 11)
вход: 4 лв.

Няма коментари: