сряда, 8 септември 2010 г.

„Зони на чупливост”/"Криза на идентичността" - Видео

Ателие Пластелин / ул. Цар Симеон 48 / до ул. Г. Бенковски

& Studio Dauhaus – independent culture and contemporary art platformПредставят

Видеодокументация от инсталацията „Зони на чупливост” и

видеото „Криза на идентичността”

на Димо Иванов и Соня Стоева от Монреал08 септември 2010г. / сряда

19.00-22.00ч.Димо Иванов е роден в София 1984. Заедно със семейството си емигрира в Канада където завършва изящни изкуства в Concordia University, Монреал. Първите му изяви са в живописта и скулптурата, като постепенно инсталацията и изследването на пространството стават водещи в работата му. През 2010 участва на фестивала Owson Head, изложбата “Гранична ситуация: рисунката в съвременното изкуство”, представена в „Индустриална 11”, София, Фестивалът АКТО 05 в Битоля (Република Македония) и на „Аполония”, Созопол.

Соня Стоева завършва НХА през 2006г. специaлност „Метал”. От 2007г. живее и работи в Монреал, Канада. През 2009г. печели стипендията за млади артисти, което дава възможност за работа в собствено ателие. 2010г от конкурса на Conseil des Arts du Quebec (Съвета по изкуствата на Квебек) й дава възможност да работи в известната монреалска галерия “MUR”. Най-новата работа на двамата, представена в Монреал през лятото на 2010г. е „Зони на чупливост”.

http://www.sodiart.comВидеодокументация от инсталацията „Зони на чупливост”

Димо Иванов и Соня Стоева

Инсталацията „Зони на чупливост” е проект, в който визуалното възприятие на обектите индивидуално взаимодейства с въображението на всеки зрител. Като включва светлина и звук в обща среда работата изолира зрителя от всяка друга реалност. Инсталацията е съставена от голям бял куб, в който зрителят е заобиколен от зоните на различни материали в тяхната чиста форма – каучук, захар, стъкло.

„Идентичностна криза”

Димо Иванов и Соня Стоева

Видео

„Криза на идентичността” е видео, което представя артиста като обект, който изтрива свойте индивидуални характеристики / черти. Какво се случва в опита си да прикрием индивидуалността в комформизма на съвременното общество.

Няма коментари: